Alla inlägg den 21 maj 2011

Av budgettips - 21 maj 2011 11:55

Tycker du om att träna med tycker att det är på tok för dyrt att skaffa ett gymkort? Det finns massor med bra övningar att göra hemma. Här är några av dem:


Benträning

 

Knäböj
Placera dig stående med en viktstång över skuldrorna bakom nacken men ett ganska så brett grepp. Placera dina fötter axelbrett. Med rät överkropp och rät rygg så böjer du knäna sakta och sänker dig ner tills du sitter på huk. Gå tillbaka till startposition och upprepa rörelsen. Du kan öka belastningen och spänningen genom att inte gå helt tillbaka till utgångspositionen utan istället låta spänningen sitta kvar genom att stanna en bit innan utgångspositionen.

 

Bencurl med hantel
Placera dig liggandes med magen på bänken. Håll dina ben raka och placera en hantel mellan fötterna och försök att hålla fast den så hårt som möjligt. Från denna position lyfter du benen över dig själv så långt som möjligt eller fram till baken. För tillbaka benen till utgångsposition och upprepa rörelsen så många gånger du klarar eller önskar.

 

Stående tålyft
Placera dig stående och lägg ut en 10 cm hög träbit eller två vikter på varandra som tillsammans mäter 10 cm. Ta tag i en skivstång och placera främre delen av fötterna på träbiten eller vikterna och häv dig upp med tårna. Uppreda rörelsen så många gånger du klarar eller så många gånger du önskar.


Mage

 

Benlyft
Placera dig på en bänk med ryggen neråt. Se till att du har benen utanför bänken ungefär vid korsryggen. Ligg rakt med benen utanför och lyft sedan upp benen så dem står rakt upp. Gå sedan ner till utgångspositionen och upprepa rörelsen så många gånger du klarar eller så många gånger du önskar.

Sneda crunches
Lägg dig ner på sidan, se till att benen är lite böjda. Ha armar bakom huvudet och dra dig upp så långt det går. Gå sedan tillbaka till utgångspositionen och upprepa sedan rörelsen. Blir det för lätt kan du hålla en viktplatta bakom huvudet.

Crunches
Placera dig så att du ligger med ryggen i bänken. Lyft upp benen och dra din överkropp uppåt så långt du klarar. Gå sedan tillbaka till utgångspositionen. Upprepa rörelsen så många gånger du klarar eller så många gånger du önskar. Blir det för enkelt kan du hålla en viktplatta bakom huvudet.


Till vissa övningar behövs hantlar, skivstång och en bänk, men med lite fantasi kan man lösa det själv hemma.


 

Presentation

Här finner du en del budgettips som kan göra vardagen lite lättare, och framförallt, lite billigare.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards