Direktlänk till inlägg 18 maj 2011
Potatissoppa recept 6 portioner
Soppan kan serveras både kall och varm.
12 potatisar
1 purjolök
2 msk smör
5 dl mjölk
8 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl grädde (valfritt)
Salt och vitpeppar
Skala och dela potatis. Dela, skölj och hacka purjolök. Fräs i en gryta med smör tre minuter. Tillsätt mjölk, vatten och buljong. Koka i 30 minuter på medelvärme. Tillsätt grädde. Mosa potatis med en potatisstöt, så reder sig soppan själv. Smaka av med salt och vitpeppar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|